Vadonatúj Massey Ferguson 6S széria – négyhengeres traktorok

hathengeres erővel

 

 

A Massey Ferguson 6S-es szériája kiváló megoldás olyan Gazdálkodók számára, akik egy négyhengeres erőgép testében és méreteiben keresnek hathengeres teljesítményt és robusztusságot. A “nagytestű négyhengeres” traktorok hazai piaca folyamatosan bővül, amit egyrészt a munkaeszköz gyártók diktálnak az egyre nagyobb teljesítmény- és hidraulika igényű gépeikkel, illetve az időjárás is korlátozza az optimális munkaablakot, aminek az “eléréséhez” gyors, hatékony és ténylegesen univerzálisan használható erőgép szükséges.   

 

Az MF 6S széria mindegyik tagja nagy hengerűrtartalmú, 4.9 literes, négyhengeres AGCO POWER erőforrással van szerelve. A kategóriában nagynak számító hengerűrtartalom garantálja, hogy a motorháztető oldalára írt lóerők valóban le is érnek a talajra. Illetve azt, hogy a motort nem szükséges magas fordulatszámon pörgetni, így rendkívül takarékos és az élettartama is hosszú. A maximális teljesítményt fokozza a típustól függően 15-20 további lóerőt biztosító EPM rásegítés, amely TLT-s munkavégzésnél és szállítás közben érhető el.

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A széria építésénél nagy hangsúlyt fektetett a gyártó arra, hogy a négyhengeres traktorok előnyei megmaradjanak a méretek, fordulékonyság és kompakt felépítés terén (pl.: megfelelő gumiabroncsozással sorközművelés lehetséges). A 267 cm-es tengelytáv viszont általában a hathengeres erőgépek sajátossága, így az MF 6S rendkívül robusztus és stabil a szántóföldön is.

 

A Dyna hajtóművek már jól ismertek más Massey Ferguson szériákból, az MF 6S esetében az alap váltó a Dyna-6 fél-powershift (24/24 fokozat, mindegyik terhelés alatt kapcsolható), ami itt már SuperEco verzióban érhető el.  Ennek segítségével a traktor a 40 km/h-t már 1.500-1.600 –as motorfordulatszámon eléri* A sebességváltó kínálat másik tagja a teljesen fokozatmentes Dyna-VT, ami tökéletes kényelmet és hatékonyságot garantál bármilyen haladási és munkatempó mellett.

*pontos érték a gumiabroncsozástól és felnimérettől függ.

 

 

Modell

MF 6S.135

MF 6S.145

MF 6S.155

MF 6S.165

MF 6S.180

Max. teljesítmény

135 LE

145 LE

155 LE

165 LE

180 LE

Max. nyomaték

(1.500 f/p)

648 Nm

691 Nm

745 Nm

790 Nm

800 Nm

Motor

Négyhengeres, 4,9 literes AGCO Power, Stage V

Sebességváltó

Dyna-VT fokozatmentes vagy Dyna-6 Super Eco fél-powershift

 

 

A modern erőgépek elé támasztott egyik legnagyobb kihívás a hidraulika rendszerek fejlesztése és beépítése.  Az MF 6S széria alapfelszereltségben már 4 pár hátsó hidraulika szeleppárt tartalmaz, a hidr.szivattyú teljesítménye pedig legalább 110 liter/perc, amit egészen 190 l/percig tudunk bővíteni. Ezekkel a paraméterekkel minden modern eszközt gyorsan, hatékonyan és üzembiztosan tudunk működtetni.

 

A fülke minden Massey Ferguson hagyományos értéket tartalmaz: kezelőbarát, kényelmes és rendkívül tágas. A felszereltségi szintek az elektronizáltságban és komfortban térnek el többnyire egymástól.  Például a közepes – Efficient  – felszereltség esetében is már kartámlás, nagy joystick-os kezelést kapunk akár Datatronic 5 terminállal és prémium vezetőüléssel.

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első MF 6S szériás gépek 2022 őszére érkeznek meg a hazai márkakereskedésekbe, előrendelésük már év eleje óta folyamatosan lehetséges.

 

 

Részletekért érdeklődjön helyi Massey Ferguson márkakereskedőjénél!